About Us

Wij zijn er voor Rotterdam Zuid

Welkom bij het 3:16 Urban Gospel Festival! Wij zijn een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van gospel en het verbinden van gemeenschappen door middel van muziek. Onze inspiratie komt van de rijke geschiedenis van gospel en de invloed ervan op moderne muziekgenres zoals hiphop, R&B en jazz.

Onze missie is om Rotterdam Zuid op de kaart te zetten als een culturele wereldstad en nieuw leven in de wijken te brengen door middel van ons festival. Wij geloven dat muziek een krachtig instrument is om mensen samen te brengen, ondernemers te ondersteunen en jongeren een podium te bieden om hun talenten te ontwikkelen.

Het 3:16 Urban Gospel Festival is een jaarlijks terugkerend evenement.

Wat ons uniek maakt, is de combinatie van locaties, doelgroep, doelstellingen en artiesten. Het 3:16 Urban Gospel Festival vindt plaats op Rotterdam Zuid, op plekken waar normaal gesproken niet vaak culturele evenementen worden georganiseerd. Hierdoor brengen we nieuw leven in de wijken, trekken we publiek uit heel Rotterdam aan en bieden we jongeren van Rotterdam Zuid een eigen festival dat aansluit bij hun belevingswereld.

Onze evenementen zijn gericht op inclusiviteit en scouting van lokaal talent. Naast live muziek bieden we ook kansen voor opkomende artiesten en talentontwikkeling. We streven ernaar om zowel lokale als nationale media te betrekken bij ons festival, om meer exposure te genereren voor ons als organisatie en voor de stad Rotterdam.

Ondanks het grimmige imago dat Rotterdam Zuid soms heeft, geloven wij dat muziek en cultuur kunnen bijdragen aan een positieve verandering. Net zoals het Kwaku festival in Amsterdam Zuid-Oost heeft gedaan, willen wij Rotterdam Zuid laten shinen en een plek creëren waar mensen van verschillende achtergronden samenkomen om te genieten van gospelmuziek en de boodschap van hoop en liefde die het verspreidt.

Dus sluit je bij ons aan en laat je inspireren door de kracht van gospel! Samen bouwen we aan een geweldig evenement dat Rotterdam Zuid op de kaart zet als een bruisende culturele bestemming.

House of Urban Arts

Dream | Chase | Become | As One

Prijzen

Er zijn verschillende prijzen voor verschillende onderdelen. Heb je Rotterdam Pas, CJP, seniorenkaart of studentenkaart/studenten-ov? Dan krijg je korting! Kies bij het afrekenen welke pas je hebt en de korting wordt direct berekend.

Donderdag 25 mei Urban Gospel Jam Night: gratis

Vrijdag 26 mei Urban Gospel Festival Day #1
Toegang 18+ €25,-
Toegang 5 t/m 18 jaar: €15,-
Toegang 0-4 jaar: gratis

Zaterdag 27 mei Urban Gospel Festival Day #2
Toegang 18+ €25,-
Toegang 5 t/m 18 jaar: €15,-
Toegang 0-4 jaar: gratis

Zondag 28 mei Urban Gospel Festival Day #3
Toegang 18+ €25,-
Toegang 5 t/m 18 jaar: €15,-
Toegang 0-4 jaar: gratis

Koop direct tickets

Korting

Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang. Jongeren tussen 5 en 18 jaar betalen minder.
Heb je een Rotterdam Pas, CJP pas, ben je senior of student? Dan krijg je maar liefst €10,- korting op je tickets.
Neem je pas wel mee, anders moet je extra betalen bij de deur.

Passe Partout: 25 t/m 28 mei

Betaal 1 speciale prijs en ga alle dagen naar het 3:16 Urban Gospel Festival.

Leeftijd

Het Urban Gospel Festival is voor alle leeftijden. Dit betekent dat jong en oud welkom zijn en er geen minimum leeftijd is. De workshops zijn wel gebonden aan leeftijden, zodat iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen.

Hotel

Wil je de volle 4 dagen genieten van het Urban Gospel Festival? Art Hotel Rotterdam bevind zich op 7 minuten loopafstand van de locaties af en is een goede optie voor een heerlijk weekend Rotterdam.

Alcohol & drugs

Op beide locaties wordt geen alcohol geschonken en is het gebruik van (soft) drugs ten strengste verboden. Wanneer het vermoeden bestaat dat een persoon onder invloed is, wordt deze verwijderd zonder restitutie van zijn/haar kaartje.

Partners

Rotterdam Festivals
House of Urban Arts
Volkskracht
Rotterdam Pas
CJP
Seniorenpas