Shirma Rouse

Home / Shirma Rouse

Shirma Rouse werd geboren op Curaçao en groeide op op Sint Eustatius voordat ze haar middelbare school afrondde op Curaçao. Op negentienjarige leeftijd verhuisde ze naar Rotterdam, waar ze voornamelijk bekend werd als achtergrondzangeres, onder andere bij Izaline Calister en Anouk. Maar ook als leadzangeres in diverse bands maakte ze naam.

In 2010 bracht Rouse haar eerste cd uit, Chocolate Coated Dreams, met voornamelijk soulnummers. Twee jaar later, in 2012, bracht ze haar tweede cd uit, Shirma Rouse sings Aretha, waarmee ze een succesvolle theatertournee deed. In datzelfde jaar werd ze uitgeroepen tot beste achtergrondzangeres tijdens het Eurovisiesongfestival in Malmö, waar ze als achtergrondzangeres met Anouk optrad.

In 2013 deed Rouse mee aan The voice of Holland en koos Trijntje Oosterhuis als haar coach. Hoewel alle stoelen draaiden tijdens haar auditie, strandde ze uiteindelijk in de halve finale. Het jaar daarop speelde ze de rol van Maria in het muzikaal-Bijbelse Paasevenement The Passion in Enschede.

Rouse heeft in de afgelopen jaren aan diverse televisieprogramma’s meegedaan, waaronder De Grote Bijbelquiz, De gevaarlijkste wegen van de wereld, Secret Duets en Project Rembrandt. Samen met Berget Lewis heeft ze de artistieke leiding over het ZO! Gospel Choir en treedt ze regelmatig op met het koor. In 2022 was Rouse als co-curator medeverantwoordelijk voor de tijdelijke tentoonstelling Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop in het Museum Catharijneconvent in Utrecht.